Mrak-Taritaš zove građane da 4. lipnja izađu na ‘referendum’

Gošća Dnevnika u 18 sati bila je HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš.

U nedjelju su lokalni izbori, smatrate li da su vam nacionalne teme naštetile?

“Nacionalne teme su zasijenile lokalnu kampanju svud u Hrvatskoj pa tako i u Zagrebu, ali ja ni u jednom trenutku nisam mislila da će ovo biti laka bitka protiv gradonačelnika koji je na čelu grada 16 godina. Ovo je teška bitka ali doći i na tih pola posto je veliki uspjeh”.

Predjednik HNS-a Ivan Vrdoljak govori o velikoj koaliciji, kako na to gledate?

“Treba vidjeti govorimo li o velikoj koaliciji, mislim da su novi izbori izgledni. Treba vidjeti jesmo li spremni na veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a. Premijer je olako i bez emocija svojoj tajnici rekao da razriješi ministre i pokazao veliku nestabilnost zemlje. A i Agrokor je zasjenio lokalne izbore. Men se čini da većine neće biti i da na jesen idemo na nove izbore iako je to nedopustivo”.

Izjavili ste da ste protiv da HNS podrži HDZ, stojite li pri tome?

“Ja sam jasno rekla da HNS ne smije i ne treba podržati Plenkovića i ovakav HDZ-a. To nije moj HNS i ja ne bih bila u takvom HNS-u”.

Ako prođete u drugi krug, čime ćete pridobiti birače?

“Treba vjerovati anketama. Prva utakmica završava u nedjelju i onda počinje druga. Od ponedjeljka idemo u drugu utakmicu i nudim građanima javno i transparentno upravljanje gradom u kojem će sudjelovati građani. Mislim da je ovome došao kraj i da treba doći kraj”.

Pitali smo neke od kandidata hoće li podržati nekog drugog u drugom krugu. Na čije birače računate ako uđete u drugi krug?

“Ostaje dovoljno građana koji su spremni glasati za mene. Drugi krug će biti referendumsko pitanje: Bandić ili mi. Svi koji kažu da ne žele surađivati s Bandićem indirektno čitam da će podržati mene. Na hipotetsko pitanje koga bih podržala odgovaram da bih podržala onog tko će ići protiv Bandića. odluka će biti laka jer ću to biti ja”.

“Ja koristim i ovu priliku da pozovem građane da izađu i glasaju. Nema alibija da se kaže da se nema za koga glasati jer imamo osam kandidata. U nedjelju će biti kišovit dan i nema alibija za neizlazak na izbore. A onda 4. lipnja izađimo na ‘referendum'”.

Koja su tri problema prva riješiti ako pobijedite?

“Otpad je na vrhu piramide, drugo je promet a treće vrtići i škole”.

Izvor: N1
Autor: N1 Hrvatska